Unoffical empeg BBS

Quick Links: Empeg FAQ | Software | RioCar.Org | Hijack | jEmplode | emphatic
Repairs: Repairs | Addons: Eutronix | Cases

Page 7 of 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >
Topic Options
#229764 - 03/10/2004 12:34 Re: [emphatic] v2.04 released [Re: tonyc]
newguy1
enthusiast

Registered: 26/01/2002
Posts: 276
Loc: Massachusetts,USA
Hi,I'd like to add a "track remaining" line to some off the display modes but don't see it listed as an option.There is "track elapsed" and "track length".Can I just add the "trackremaining" line and it will know what that means?
_________________________
MIKE 80Gb RIO

Top
#229765 - 04/10/2004 02:29 Re: [emphatic] v2.04 released [Re: newguy1]
tonyc
carpal tunnel

Registered: 27/06/1999
Posts: 7058
Loc: Pittsburgh, PA
Quote:
Hi,I'd like to add a "track remaining" line to some off the display modes but don't see it listed as an option

Not implemented yet, but it's on the list.
_________________________
- Tony C
my empeg stuff

Top
#229766 - 05/10/2004 00:31 Re: [emphatic] v2.04 released [Re: tonyc]
newguy1
enthusiast

Registered: 26/01/2002
Posts: 276
Loc: Massachusetts,USA
Is it hard to do or you just haven't gotten around to doing it.
I just started experimenting with custom modes and I gotta say that it's very impressive how customizable emphatic is.
Also is there a way to "preview" the changes before installing it to the player?I find myself making a few changes then installing then making a few more changes and reinstalling, etc.Kind of a trial and error process for me.
_________________________
MIKE 80Gb RIO

Top
#229767 - 05/10/2004 01:31 Re: [emphatic] v2.04 released [Re: newguy1]
tonyc
carpal tunnel

Registered: 27/06/1999
Posts: 7058
Loc: Pittsburgh, PA
Quote:
Is it hard to do or you just haven't gotten around to doing it

The latter. It's very easy to do, but I'm desperately trying to find a new job to replace my existing crappy job, and free time has been spent on that. It's at the top of my list, though.
Quote:
Also is there a way to "preview" the changes before installing it to the player?

Nope. That'd require some kind of GUI-based application that I don't have the time (nor the Windows GUI programming experience) to implement. I was hoping an enterprising Windows developer out there might give it a shot, but as of yet, no takers.
_________________________
- Tony C
my empeg stuff

Top
#229768 - 07/10/2004 00:31 Weird behavior [Re: tonyc]
newguy1
enthusiast

Registered: 26/01/2002
Posts: 276
Loc: Massachusetts,USA
Just noticed today this situation.........
With emphatic 2.04 running and listening to mp3s I,
1) Use remote to switch to tuner
2) Press volume up(or down) on remote and while the volume icon is still on screen,press the info button on remote.
What happens is it switches back to mp3 mode.
It doesn't really bother me just thought i'd mention it
_________________________
MIKE 80Gb RIO

Top
#229769 - 26/10/2004 14:20 Re: [emphatic] v2.04 released [Re: tonyc]
srhodes
enthusiast

Registered: 30/01/2000
Posts: 262
Loc: Derbyshire, UK
Just got around to upgrading 2.02 to 2.04 last night. Great stuff!

At the same time I also created my own mode which I've been meaning to do for a while now. I took the Funky Lyrics mode, made the track info smaller, added the source date and removed the visual and the time indicator. This now makes it ideal for work as it's not too flashy when there are no lyrics.

However, I'd like the time indicator back again but am concerned about burn-in. Thoughts?
_________________________
Steve

2x80GB Mk II with Illuminated buttons

Top
#229770 - 26/10/2004 15:05 Re: [emphatic] v2.04 released [Re: srhodes]
tonyc
carpal tunnel

Registered: 27/06/1999
Posts: 7058
Loc: Pittsburgh, PA
While burn-in is possible with VFDs, I don't think it's very likely. If you're really concerned, you could have the time indicator pop up for 5 or 10 second intervals. Something like this should do it:

<line attr="$(trackelapsed)/$(tracklength)" font="medium" color="bright" bgcolor="transparent" y="26" x="-1" width="0" time="+00:00,10,10"/>

The components of the time= field are:
+00:00 - field should be displayed 0 seconds from the beginning of the track
,10 - the field should be shown for 10 seconds
,10 - the field should show again after being hidden for 10 seconds

Or at least I think that's how it works, it's been awhile since I played with it. But if you're concerned about burn-in, that might be an option. Other option is, of course, to make the text dimmer, with color="medium" or color="dim".
_________________________
- Tony C
my empeg stuff

Top
#229771 - 26/10/2004 15:26 Re: [emphatic] v2.04 released [Re: tonyc]
tfabris
carpal tunnel

Registered: 20/12/1999
Posts: 31149
Loc: Seattle, WA
Burn in happens. I've got it on my Mark 1 from having the "Now and Next" display up for merely a couple months. It's faint, but it's there.

Is it possible to do a variant of the thing you just showed, adding multiple fields, altering both the X/Y position and the the "00:00" in each one, thus causing the time to move about the screen, yet stay on the screen the whole time?

If you bounced it around the screen's four corners, you'd reduce by 75 percent the amount of time it took to make a noticeable burn.
_________________________
Tony Fabris

Top
#229772 - 26/10/2004 15:42 Re: [emphatic] v2.04 released [Re: tfabris]
tonyc
carpal tunnel

Registered: 27/06/1999
Posts: 7058
Loc: Pittsburgh, PA
Quote:
Is it possible to do a variant of the thing you just showed, adding multiple fields, altering both the X/Y position and the the "00:00" in each one, thus causing the time to move about the screen, yet stay on the screen the whole time?


I don't know, why don't you try it?

Quote:

If you bounced it around the screen's four corners, you'd reduce by 75 percent the amount of time it took to make a noticeable burn.


Probably longer than 75%. Seems to me that burn-in is more a function of "length of time pixels are consistently illuminated" than "total duration that a given pixel is illuminated." Or, by your Mk I example, I'd imagine if that two months of Now & Next were spread over 2 years, I don't think there'd be any burn-in, whereas having the pixels constantly illuminated for an extended period of time is more the problem.
_________________________
- Tony C
my empeg stuff

Top
#229773 - 26/10/2004 15:50 Re: [emphatic] v2.04 released [Re: tonyc]
tfabris
carpal tunnel

Registered: 20/12/1999
Posts: 31149
Loc: Seattle, WA
Quote:
Seems to me that burn-in is more a function of "length of time pixels are consistently illuminated" than "total duration that a given pixel is illuminated."

I don't know how VFDs work, but if it were a CRT, that statement is incorrect. For CRTs, it really is simply the total illuminated duration. "Burn-in" is just a shorthand way of saying "uneven aging of the phosphors" (when talking about CRTs).
_________________________
Tony Fabris

Top
#229774 - 26/10/2004 16:07 Re: [emphatic] v2.04 released [Re: tfabris]
tonyc
carpal tunnel

Registered: 27/06/1999
Posts: 7058
Loc: Pittsburgh, PA
OK, well burn-in hasn't been a problem for me so it's not my concern. For anyone who is concerned, I've outlined several strategies for avoiding it, and your "move the field" around strategy should work as well.
_________________________
- Tony C
my empeg stuff

Top
#229775 - 27/10/2004 03:34 Re: [emphatic] v2.04 released [Re: tonyc]
Daria
carpal tunnel

Registered: 24/01/2002
Posts: 3927
Loc: Somerville, MA
Quote:
While burn-in is possible with VFDs, I don't think it's very likely.


The clock/time part of the display when you're in most modes is burned in on mine. One of the Cincy pix on the camera JBJorgen borrowed from his friend showed it, but i don't remember if he lost that picture.

Top
#229776 - 27/10/2004 05:16 Re: [emphatic] v2.04 released [Re: Daria]
srhodes
enthusiast

Registered: 30/01/2000
Posts: 262
Loc: Derbyshire, UK
Thanks for the responses. I'll think I'll have a play with Tony C's suggestion and let you know how I get on (hopefully this weekend). It's also making me think of only displaying the track info for about 30 seconds every 2 1/2 minutes.

Burn-in may not be as much as an issue as I thought but I'd still like to do that little extra to protect my empeg for as long as possible.
_________________________
Steve

2x80GB Mk II with Illuminated buttons

Top
#229777 - 02/11/2004 19:32 Re: [emphatic] v2.04 released [Re: tonyc]
zexpe
journeyman

Registered: 21/08/2002
Posts: 63
Loc: Edinburgh, UK
Tony, I've started trying to tag some of my mp3s with lyrics, and have followed your suggestion to put time stamps on blank lines to indicate gaps such as guitar solos between lines, so as to ensure the lines scroll at the correct speed in the horizontal mode. However, this trick doesn't appear to be working. Each line still seems to want to keep scroll until the next line is reached, regardless of whether there's a time stamped blank line in between!

Here's three excerpts from one of my .lrc files to provide you with some examples:
//----------------------------
[00:56:805]But we can get away
[00:59:000]
[01:05:000]Baby don't you try to find me
//----------------------------
[01:17:122]Baby it will be alright
[01:20:000]
[01:23:786]Along the way
//----------------------------
[01:51:000]You'll never see a finer ship or receive a better tip in your life
[01:57:084]
[02:07:974]I am a scavenger
//----------------------------
All show the same problem. In the last example it takes the first line all 16 seconds to scroll instead of the required 6 s, so the lyrics go out of sync.

Vertical scrolling mode works beautifully, so the time stamps should be OK.

Oh, and I finding it very annoying that emphatic disappears whenever I go into stand-by mode. I assume this is a Hijack feature? Would it be possible for emphatic to remember it's last display mode to return to when it's restored?

Thanks,
Ross

Top
#229778 - 02/11/2004 19:55 Re: [emphatic] v2.04 released [Re: zexpe]
wfaulk
carpal tunnel

Registered: 25/12/2000
Posts: 16706
Loc: Raleigh, NC US
Woo! Interpol!
_________________________
Bitt Faulk

Top
#229779 - 03/11/2004 09:50 Re: [emphatic] v2.04 released [Re: wfaulk]
zexpe
journeyman

Registered: 21/08/2002
Posts: 63
Loc: Edinburgh, UK
Yep, and I'll submit my complete collection of Interpol .lrc files to the lrcdb just as soon as I've resolved this "guitar solo" issue and have figured out how us Linux users submit to the database! Funnily enough there's no information concerning this on the lrcdb webpage.

I wonder if the problem has anything to do with lrctool not parsing Linux style end-of-line codes properly? Just a random idea.

Ross

Top
#229780 - 03/11/2004 11:20 Re: [emphatic] v2.04 released [Re: zexpe]
wfaulk
carpal tunnel

Registered: 25/12/2000
Posts: 16706
Loc: Raleigh, NC US
You need to put in a timestamp tagging an empty line for the lyric-less sections. Have the timestamp be shortly after the singing from the previous line ends.
_________________________
Bitt Faulk

Top
#229781 - 03/11/2004 11:44 Re: [emphatic] v2.04 released [Re: wfaulk]
zexpe
journeyman

Registered: 21/08/2002
Posts: 63
Loc: Edinburgh, UK
Isn't that what I've already done in my above example???

Top
#229782 - 03/11/2004 12:15 Re: [emphatic] v2.04 released [Re: zexpe]
wfaulk
carpal tunnel

Registered: 25/12/2000
Posts: 16706
Loc: Raleigh, NC US
Oh, I'm sorry. Yes. I was obsessing over your delimiter lines.
_________________________
Bitt Faulk

Top
#229783 - 03/11/2004 16:23 Re: [emphatic] v2.04 released [Re: wfaulk]
hybrid8
carpal tunnel

Registered: 12/11/2001
Posts: 7738
Loc: Toronto, CANADA
Is anyone keeping a repository of custom displays/info-views? Can't recall if it's been mentioned before and this thread is way too long for me to search right now.

Bruno
_________________________
Bruno
Twisted Melon : Fine Mac OS Software

Top
#229784 - 05/11/2004 08:41 Re: [emphatic] v2.04 released [Re: zexpe]
Glen_L
member

Registered: 24/02/2003
Posts: 111
Loc: Elk Grove, CA
Quote:
I wonder if the problem has anything to do with lrctool not parsing Linux style end-of-line codes properly? Just a random idea.

FWIW, I have the same issue with time stamped blank lines and horizontal lyric mode. I used XP and the SYLT plugin, so it's not a Linux issue. I also tried using a space instead of a blank line in an attempt to fool it into scrolling the lyrics quicker. No dice there, either.

Tony, is this something that might be fixed in the next version?
_________________________
No longer a stranger, finally a full-fledged member! \:D

Top
#229785 - 05/11/2004 11:18 Re: [emphatic] v2.04 released [Re: Glen_L]
tonyc
carpal tunnel

Registered: 27/06/1999
Posts: 7058
Loc: Pittsburgh, PA
Quote:
Tony, is this something that might be fixed in the next version?

It's something that I didn't think was broken in any version. But I'll look into it.
_________________________
- Tony C
my empeg stuff

Top
#229786 - 05/11/2004 23:53 Re: [emphatic] v2.04 released [Re: zexpe]
zexpe
journeyman

Registered: 21/08/2002
Posts: 63
Loc: Edinburgh, UK
I might be being dumb here, but how exactly do you submit lyrics to www.lrcdb.com? I don't use Windows so the SYLT pluggin is out of the question. I tried to download the batch submission zip file thingy off the website, not knowing whether it even works on Linux, but the link to it is broken! So what do I do??

Ross

Top
#229787 - 06/11/2004 00:55 Re: [emphatic] v2.04 released [Re: zexpe]
tonyc
carpal tunnel

Registered: 27/06/1999
Posts: 7058
Loc: Pittsburgh, PA
Whoops. Side-effect of the forum migration. I'll work on it.

There is a way to submit LRCs via the website, but it's broken and sucky. Fixing that so it's fixed and not so sucky is high on my list of things to do on the site. Right now the only sane way to submit lyrics is via the SYLT plugin. I will post a news item on the site when web-based submission is working. Thanks for being patient.
_________________________
- Tony C
my empeg stuff

Top
#229788 - 07/11/2004 23:19 Re: [emphatic] v2.04 released [Re: tonyc]
zexpe
journeyman

Registered: 21/08/2002
Posts: 63
Loc: Edinburgh, UK
Sheesh, it's impossible to submit to the lrcdb!

Just tried out the SYLT pluggin on a Windows system (I'm very impressed, btw, it wipes the floor with XMMS-SingIt), and I still can't submit my pain-stakingly time-stamped lyrics to the lrcdb! I've given it my correct username and password - the exact same ones I use to login to the webpage - in the options menu. Yet, it complains after connecting to the lrcdb that I've used the "Wrong Username/Password"! Argh!

Ross

Top
#229789 - 08/11/2004 14:17 Re: [emphatic] v2.04 released [Re: zexpe]
tonyc
carpal tunnel

Registered: 27/06/1999
Posts: 7058
Loc: Pittsburgh, PA
Quote:
Yet, it complains after connecting to the lrcdb that I've used the "Wrong Username/Password"! Argh!

Relax... Calm down.. Take a deep breath...

First off, I thank you for your dedication to contributing to the site. Sorry it's been a bumpy ride so far...

Not sure what the problem could be. I am at work so I can't try it out here, but others are submitting just fine. Is the lrcDB URL by chance set to anything other than http://www.lrcdb.org/ ? If it is, that could be the problem... Otherwise... I'll have to turn up the debug logging on the site and ask you to try a few times later tonight. What version of the SYLT plugin?
_________________________
- Tony C
my empeg stuff

Top
#229790 - 08/11/2004 16:56 Re: [emphatic] v2.04 released [Re: tonyc]
zexpe
journeyman

Registered: 21/08/2002
Posts: 63
Loc: Edinburgh, UK
I'm using the default URL, just as you've stated, with the latest version of the plugin (1.3.0).

Thanks,
Ross

Top
#229791 - 08/11/2004 17:15 Re: [emphatic] v2.04 released [Re: zexpe]
tonyc
carpal tunnel

Registered: 27/06/1999
Posts: 7058
Loc: Pittsburgh, PA
Okay. Then I need you to log into the site, change your password to some temporary password, and PM me that temporary login info so I can test it out with debug enabled. When I'm done, you can change your PW back. Must be something that went wrong with your account data, as everyone else seems to be submitting okay.
_________________________
- Tony C
my empeg stuff

Top
#229792 - 30/12/2004 00:11 Strange problem with Emphatic [Re: tonyc]
ernestp
journeyman

Registered: 23/12/2000
Posts: 57
Loc: San Diego,Ca USA
Been a way from the BBs for a while, I saw this great program and I decided to installed it on my Empeg II player and it seems to be having a problem.... The symptoms are as follows..

The player starts up and does the initiazation and it get to the point where it loads Emphatic and the screen (Player's Display) just goes blank and the power LED goes out.... Sometime I can get Emphatic to work after several reboots but then it would just lock up...Using my serial port I captured this:

It seems to me that I'm running out of swap space and causing the program to crash... the file sizes are okay in /usr/local/bin so the install went well. I'm using Hijack v4.13 and the Developer's verion 2.0.


Serial Output:
empeg-car bootstrap v1.00 20000601 (hugo@empeg.com)
If there is anyone present who wants to upgrade the flash, let them speak now,
or forever hold their peace...it seems not. Let fly the Penguins of Linux!

e000 v1.04
Copying kernel...
Calling linux kernel...
Uncompressing Linux..................................... done, booting the kerne
l.
Linux version 2.2.17-rmk5-np17-empeg52-hijack-v413 (hijack@rtr.ca) (gcc version
2.95.3 20010315 (release)) #2 Tue Aug 17 18:05:30 EDT 2004
Processor: Intel StrongARM-1100 revision 11
Checking for extra DRAM:
c0c00000: wrote ffffffff, read e91ba9f0
NetWinder Floating Point Emulator V0.94.1 (c) 1998 Corel Computer Corp.
empeg-car player (hardware revision 7, serial number 80000457) 12MB DRAM
Command line: mem=12m
Calibrating delay loop... 207.67 BogoMIPS
Memory: 10952k/12M available (984k code, 20k reserved, 328k data, 4k init)
Dentry hash table entries: 2048 (order 2, 16k)
Buffer cache hash table entries: 16384 (order 4, 64k)
Page cache hash table entries: 4096 (order 2, 16k)
POSIX conformance testing by UNIFIX
Linux NET4.0 for Linux 2.2
Based upon Swansea University Computer Society NET3.039
NET4: Linux TCP/IP 1.0 for NET4.0
IP Protocols: ICMP, UDP, TCP
TCP: Hash tables configured (ehash 16384 bhash 16384)
IrDA (tm) Protocols for Linux-2.2 (Dag Brattli)
Starting kswapd v 1.5
SA1100 serial driver version 4.27 with no serial options enabled
ttyS00 at 0xf8010000 (irq = 15) is a SA1100 UART
ttyS01 at 0xf8050000 (irq = 17) is a SA1100 UART
ttyS02 at 0xf8030000 (irq = 16) is a SA1100 UART
Signature is 67706d65 'empg'
Tuner: loopback=0, ID=-1
Scheduling custom logo.
empeg display initialised.
empeg dsp audio initialised
empeg dsp mixer initialised
empeg dsp initialised
empeg audio-in initialised, CS4231A revision a0
empeg remote control/panel button initialised.
empeg usb initialised, PDIUSBD12 id 1012
empeg state support initialised 0089/88c1 (save to d0004f80).
empeg RDS driver initialised
empeg power-pic driver initialised (first boot)
RAM disk driver initialized: 16 RAM disks of 4096K size
empeg single channel IDE
Probing primary interface...
hdb: IC25T060ATCS05-0, ATA DISK drive
hda: IC25T060ATCS05-0, ATA DISK drive
hdb: IC25T060ATCS05-0, ATA DISK drive
ide0 at 0x000-0x007,0x038 on irq 6
hda: IC25T060ATCS05-0, 57231MB w/1768kB Cache, CHS=7296/255/63
hdb: IC25T060ATCS05-0, 57231MB w/1768kB Cache, CHS=7296/255/63
empeg-flash driver initialized
smc chip id/revision 0x3349
smc9194.c:v0.12 03/06/96 by Erik Stahlman (erik@vt.edu)

SMC9194: SMC91C94(r:9) at 0x4008000 IRQ:7 INTF:TP MEM:6144b MAC 00:02:d7:10:01:c
9
Partition check:
hda: hda1 < hda5 hda6 > hda2 hda3 hda4
hdb: hdb1 < hdb5 hdb6 > hdb2 hdb3 hdb4
RAMDISK: ext2 filesystem found at block 0
RAMDISK: Loading 320 blocks [1 disk] into ram disk... done.
VFS: Mounted root (ext2 filesystem).
empeg-pump v0.03 (19980601)
Press Ctrl-A to enter pump...VFS: Mounted root (ext2 filesystem) readonly.
change_root: old root has d_count=1
Trying to unmount old root ... okay
Freeing unused kernel memory: 4k initempeg init 0.8
I see this is a developer image!
Mounting proc
Mounting first music partition
Tried to mount /dev/hda4 as reiserfs but got error 19
qMounting second music partition
Remounting first music partition read-only
Remounting second music partition read-only
Press 'q' now to go into development mode. You Have Zero Seconds To Comply...
Starting player
Timezone: Atlantic/South_Georgia
qHijack: intercepting config.ini

qopening display...
/bin/sh: DC: command not found
hijack: removed menu entry: "Hard Disk Detection"
hijack: removed menu entry: "Serial Port Assignment"
khttpd: listening on port 80
kftpd: listening on port 21
emphatic v2.04 (built Aug 17 2004 21:05:49) running as pid 12
q player.cpp : 385:empeg-car 2.00 2003/04/01.
q


q

empeg-car bootstrap v1.00 20000601 (hugo@empeg.com)
If there is anyone present who wants to upgrade the flash, let them speak now,
or forever hold their peace...it seems not. Let fly the Penguins of Linux!

e000 v1.04
Copying kernel...
Calling linux kernel...
Uncompressing Linux..................................... done, booting the kerne
l.
Linux version 2.2.17-rmk5-np17-empeg52-hijack-v413 (hijack@rtr.ca) (gcc version
2.95.3 20010315 (release)) #2 Tue Aug 17 18:05:30 EDT 2004
Processor: Intel StrongARM-1100 revision 11
Checking for extra DRAM:
c0c00000: wrote ffffffff, read e91ba9f0
NetWinder Floating Point Emulator V0.94.1 (c) 1998 Corel Computer Corp.
empeg-car player (hardware revision 7, serial number 80000457) 12MB DRAM
Command line: mem=12m
Calibrating delay loop... 207.67 BogoMIPS
Memory: 10952k/12M available (984k code, 20k reserved, 328k data, 4k init)
Dentry hash table entries: 2048 (order 2, 16k)
Buffer cache hash table entries: 16384 (order 4, 64k)
Page cache hash table entries: 4096 (order 2, 16k)
POSIX conformance testing by UNIFIX
Linux NET4.0 for Linux 2.2
Based upon Swansea University Computer Society NET3.039
NET4: Linux TCP/IP 1.0 for NET4.0
IP Protocols: ICMP, UDP, TCP
TCP: Hash tables configured (ehash 16384 bhash 16384)
IrDA (tm) Protocols for Linux-2.2 (Dag Brattli)
Starting kswapd v 1.5
SA1100 serial driver version 4.27 with no serial options enabled
ttyS00 at 0xf8010000 (irq = 15) is a SA1100 UART
ttyS01 at 0xf8050000 (irq = 17) is a SA1100 UART
ttyS02 at 0xf8030000 (irq = 16) is a SA1100 UART
Signature is 67706d65 'empg'
Tuner: loopback=0, ID=-1
Scheduling custom logo.
empeg display initialised.
empeg dsp audio initialised
empeg dsp mixer initialised
empeg dsp initialised
empeg audio-in initialised, CS4231A revision a0
empeg remote control/panel button initialised.
empeg usb initialised, PDIUSBD12 id 1012
empeg state support initialised 0089/88c1 (save to d0005000).
empeg RDS driver initialised
empeg power-pic driver initialised (first boot)
RAM disk driver initialized: 16 RAM disks of 4096K size
empeg single channel IDE
Probing primary interface...
hdb: IC25T060ATCS05-0, ATA DISK drive
hda: IC25T060ATCS05-0, ATA DISK drive
hdb: IC25T060ATCS05-0, ATA DISK drive
ide0 at 0x000-0x007,0x038 on irq 6
hda: IC25T060ATCS05-0, 57231MB w/1768kB Cache, CHS=7296/255/63
hdb: IC25T060ATCS05-0, 57231MB w/1768kB Cache, CHS=7296/255/63
empeg-flash driver initialized
smc chip id/revision 0x3349
smc9194.c:v0.12 03/06/96 by Erik Stahlman (erik@vt.edu)

SMC9194: SMC91C94(r:9) at 0x4008000 IRQ:7 INTF:TP MEM:6144b MAC 00:02:d7:10:01:c
9
Partition check:
hda: hda1 < hda5 hda6 > hda2 hda3 hda4
hdb: hdb1 < hdb5 hdb6 > hdb2 hdb3 hdb4
RAMDISK: ext2 filesystem found at block 0
RAMDISK: Loading 320 blocks [1 disk] into ram disk... done.
VFS: Mounted root (ext2 filesystem).
empeg-pump v0.03 (19980601)
Press Ctrl-A to enter pump...VFS: Mounted root (ext2 filesystem) readonly.
change_root: old root has d_count=1
Trying to unmount old root ... okay
Freeing unused kernel memory: 4k initempeg init 0.8
I see this is a developer image!
Mounting proc
Mounting first music partition
Tried to mount /dev/hda4 as reiserfs but got error 19
q
Mounting second music partition
qRemounting first music partition read-only
Remounting second music partition read-only
Press 'q' now to go into development mode. You Have Zero Seconds To Comply...
SStarting bash.
q
q
qempeg:/empeg/bin# q
bash: q: command not found
empeg:/empeg/bin# q
bash: q: command not found
empeg:/empeg/bin# q
bash: q: command not found
empeg:/empeg/bin#
empeg:/empeg/bin#
empeg:/empeg/bin#
empeg:/empeg/bin#
empeg:/empeg/bin#
empeg:/empeg/bin# df
df: cannot read table of mounted filesystems: No such file or directory
empeg:/empeg/bin# cd /usr/local
empeg:/usr/local# ls
bin
empeg:/usr/local# cd bin
empeg:/usr/local/bin# ls -alF
total 485
drwxr-xr-x 2 0 0 1024 Dec 29 03:08 ./
drwxr-xr-x 3 0 0 1024 Dec 29 03:08 ../
-rw-r--r-- 1 0 0 13032 Dec 29 03:08 13pixel.bf
-rwxr-xr-x 1 0 0 392924 Dec 29 03:08 emphatic*
-rw-r--r-- 1 0 0 22618 Dec 29 03:08 emphatic.dtd
-rw-r--r-- 1 0 0 15552 Dec 29 03:08 emphatic.xml
-rwxr-xr-x 1 0 0 22883 Dec 29 03:08 irattach*
-rw-r--r-- 1 0 0 15626 Dec 29 03:08 large.bf
empeg:/usr/local/bin#
empeg-car bootstrap v1.00 20000601 (hugo@empeg.com)
If there is anyone present who wants to upgrade the flash, let them speak now,
or forever hold their peace...it seems not. Let fly the Penguins of Linux!

e000 v1.04
Copying kernel...
Calling linux kernel...
Uncompressing Linux..................................... done, booting the kerne
l.
Linux version 2.2.17-rmk5-np17-empeg52-hijack-v413 (hijack@rtr.ca) (gcc version
2.95.3 20010315 (release)) #2 Tue Aug 17 18:05:30 EDT 2004
Processor: Intel StrongARM-1100 revision 11
Checking for extra DRAM:
c0c00000: wrote ffffffff, read e91ba9f0
NetWinder Floating Point Emulator V0.94.1 (c) 1998 Corel Computer Corp.
empeg-car player (hardware revision 7, serial number 80000457) 12MB DRAM
Command line: mem=12m
Calibrating delay loop... 207.67 BogoMIPS
Memory: 10952k/12M available (984k code, 20k reserved, 328k data, 4k init)
Dentry hash table entries: 2048 (order 2, 16k)
Buffer cache hash table entries: 16384 (order 4, 64k)
Page cache hash table entries: 4096 (order 2, 16k)
POSIX conformance testing by UNIFIX
Linux NET4.0 for Linux 2.2
Based upon Swansea University Computer Society NET3.039
NET4: Linux TCP/IP 1.0 for NET4.0
IP Protocols: ICMP, UDP, TCP
TCP: Hash tables configured (ehash 16384 bhash 16384)
IrDA (tm) Protocols for Linux-2.2 (Dag Brattli)
Starting kswapd v 1.5
SA1100 serial driver version 4.27 with no serial options enabled
ttyS00 at 0xf8010000 (irq = 15) is a SA1100 UART
ttyS01 at 0xf8050000 (irq = 17) is a SA1100 UART
ttyS02 at 0xf8030000 (irq = 16) is a SA1100 UART
Signature is 67706d65 'empg'
Tuner: loopback=0, ID=-1
Scheduling custom logo.
empeg display initialised.
empeg dsp audio initialised
empeg dsp mixer initialised
empeg dsp initialised
empeg audio-in initialised, CS4231A revision a0
empeg remote control/panel button initialised.
empeg usb initialised, PDIUSBD12 id 1012
empeg state support initialised 0089/88c1 (save to d0005080).
empeg RDS driver initialised
empeg power-pic driver initialised (first boot)
RAM disk driver initialized: 16 RAM disks of 4096K size
empeg single channel IDE
Probing primary interface...
hda: IC25T060ATCS05-0, ATA DISK drive
hdb: IC25T060ATCS05-0, ATA DISK drive
ide0 at 0x000-0x007,0x038 on irq 6
hda: IC25T060ATCS05-0, 57231MB w/1768kB Cache, CHS=7296/255/63
hdb: IC25T060ATCS05-0, 57231MB w/1768kB Cache, CHS=7296/255/63
empeg-flash driver initialized
smc chip id/revision 0x3349
smc9194.c:v0.12 03/06/96 by Erik Stahlman (erik@vt.edu)

SMC9194: SMC91C94(r:9) at 0x4008000 IRQ:7 INTF:TP MEM:6144b MAC 00:02:d7:10:01:c
9
Partition check:
hda: hda1 < hda5 hda6 > hda2 hda3 hda4
hdb: hdb1 < hdb5 hdb6 > hdb2 hdb3 hdb4
RAMDISK: ext2 filesystem found at block 0
RAMDISK: Loading 320 blocks [1 disk] into ram disk... done.
VFS: Mounted root (ext2 filesystem).
empeg-pump v0.03 (19980601)
Press Ctrl-A to enter pump...nted root (ext2 filesystem) readonly.
change_root: old root has d_count=1
Trying to unmount old root ... okay
Freeing unused kernel memory: 4k initempeg init 0.8
I see this is a developer image!
Mounting proc
Mounting first music partition
Tried to mount /dev/hda4 as reiserfs but got error 19
Mounting second music partition
Remounting first music partition read-only
Remounting second music partition read-only
Press 'q' now to go into development mode. You Have Zero Seconds To Comply...
Starting player
Timezone: Atlantic/South_Georgia
Hijack: intercepting config.ini

opening display...
/bin/sh: DC: command not found
hijack: removed menu entry: "Hard Disk Detection"
hijack: removed menu entry: "Serial Port Assignment"
khttpd: listening on port 80
kftpd: listening on port 21
emphatic v2.04 (built Aug 17 2004 21:05:49) running as pid 12
player.cpp : 385:empeg-car 2.00 2003/04/01.
Prolux 4 empeg car - 2.1434 Mar 26 2003
Vcb: 0x4054d000
VM: do_try_to_free_pages failed for kswapd...
VM: do_try_to_free_pages failed for kswapd...
VM: do_try_to_free_pages failed for kswapd...
VM: do_try_to_free_pages failed for kswapd...
VM: do_try_to_free_pages failed for kswapd...
VM: do_try_to_free_pages failed for kswapd...
VM: do_try_to_free_pages failed for kswapd...
VM: do_try_to_free_pages failed for kswapd...
VM: do_try_to_free_pages failed for kswapd...
VM: do_try_to_free_pages failed for kswapd...
VM: do_try_to_free_pages failed for kswapd...
VM: do_try_to_free_pages failed for kswapd...
VM: do_try_to_free_pages failed for kswapd...
VM: do_try_to_free_pages failed for kswapd...
VM: do_try_to_free_pages failed for kswapd...
VM: do_try_to_free_pages failed for kswapd...
VM: do_try_to_free_pages failed for kswapd...
VM: do_try_to_free_pages failed for kswapd...
VM: do_try_to_free_pages failed for kswapd...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for emphatic...
VM: do_try_to_free_pages failed for emphatic...
VM: do_try_to_free_pages failed for emphatic...
VM: do_try_to_free_pages failed for emphatic...
VM: do_try_to_free_pages failed for emphatic...
VM: do_try_to_free_pages failed for emphatic...
VM: killing process emphatic
buffermem : 483328
page_cache_size : 305
nr_free_pages : 24
num_physpages : 3072
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for emphatic...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for emphatic...
VM: do_try_to_free_pages failed for emphatic...
VM: do_try_to_free_pages failed for emphatic...
VM: do_try_to_free_pages failed for emphatic...
VM: killing process emphatic
buffermem : 483328
page_cache_size : 305
nr_free_pages : 23
num_physpages : 3072
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for player...
VM: do_try_to_free_pages failed for emphatic...
VM: do_try_to_free_pages failed for emphatic...
VM: do_try_to_free_pages failed for emphatic...
VM: do_try_to_free_pages failed for emphatic...
VM: do_try_to_free_pages failed for emphatic...
VM: killing process emphatic
buffermem : 483328
page_cache_size : 305
nr_free_pages : 24
num_physpages : 3072
spindown_chunk_cache_runner.cpp: 294:Filling up space (2)
spindown_chunk_cache_runner.cpp: 294:Filling up space (2)
spindown_chunk_cache_runner.cpp: 294:Filling up space (2)
spindown_chunk_cache_runner.cpp: 294:Filling up space (2)
spindown_chunk_cache_runner.cpp: 294:Filling up space (2)
spindown_chunk_cache_runner.cpp: 294:Filling up space (2)
spindown_chunk_cache_runner.cpp: 294:Filling up space (2)
spindown_chunk_cache_runner.cpp: 294:Filling up space (2)
spindown_chunk_cache_runner.cpp: 294:Filling up space (2)
spindown_chunk_cache_runner.cpp: 294:Filling up space (2)
spindown_chunk_cache_runner.cpp: 294:Filling up space (2)
spindown_chunk_cache_runner.cpp: 294:Filling up space (2)
spindown_chunk_cache_runner.cpp: 294:Filling up space (2)
spindown_chunk_cache_runner.cpp: 294:Filling up space (2)
spindown_chunk_cache_runner.cpp: 294:Filling up space (2)
spindown_chunk_cache_runner.cpp: 294:Filling up space (2)
spindown_chunk_cache_runner.cpp: 294:Filling up space (2)
spindown_chunk_cache_runner.cpp: 294:Filling up space (2)
spindown_chunk_cache_runner.cpp: 294:Filling up space (2)
spindown_chunk_cache_runner.cpp: 294:Filling up space (2)
spindown_chunk_cache_runner.cpp: 294:Filling up space (2)
spindown_chunk_cache_runner.cpp: 294:Filling up space (2)
spindown_chunk_cache_runner.cpp: 294:Filling up space (2)
spindown_chunk_cache_runner.cpp: 294:Filling up space (6)
_________________________
Blk Infiniti I-30, 1 OVR 0 MkII Serial # 080000457, 120gigs +2000 Music Cd's [Listing avail]

Top
#229793 - 30/12/2004 18:09 Re: Strange problem with Emphatic [Re: ernestp]
tonyc
carpal tunnel

Registered: 27/06/1999
Posts: 7058
Loc: Pittsburgh, PA
Questions:

1. Did you run the emphatic install BAT/sh script or manually install?
2. How many tracks are on your player?
3. What's the value of the "ReserveCache" setting in your config.ini? Set it to at least 16 and restart the player. if that doesn't work, increase it by 4 until you get to 32. If you hit 32 and it's still crashing, let me know.
_________________________
- Tony C
my empeg stuff

Top
Page 7 of 8 < 1 2 3 4 5 6 7 8 >