Unoffical empeg BBS

Quick Links: Empeg FAQ | Software | RioCar.Org | Hijack | jEmplode | emphatic
Repairs: Repairs | Addons: Eutronix | Cases

Page 2 of 2 < 1 2
Topic Options
#370915 - 29/04/2018 19:44 Re: Let's talk about empegs in new cars with touchscreens, shall we? [Re: mlord]
tfabris
carpal tunnel

Registered: 20/12/1999
Posts: 31159
Loc: Seattle, WA
Originally Posted By: mlord
Oh, I understand what you meant now. Yeah, having an empeg app for Android Auto would indeed then force me to choose between that, or Google Maps at any one time.


I had actually meant the first thing you responded to: being unable to play audio from the Bluetooth input while running the empeg screen controller app in Android Auto or in Apple Car Play.

But itís possible that Iím remembering wrongly how it works. I abandoned Apple Car Play fairly quickly because it had a certain concurrency issue (canít run Waze on my phone while controlling iTunes music on the car screen, I have to choose one or the other). Iím now no longer sure whether my car ALSO prevents concurrent audio from a different input source.
_________________________
Tony Fabris

Top
#370916 - 29/04/2018 23:27 Re: Let's talk about empegs in new cars with touchscreens, shall we? [Re: BartDG]
tanstaafl.
carpal tunnel

Registered: 08/07/1999
Posts: 5370
Loc: Ajijic, Mexico
Originally Posted By: BartDG
I was wondering if a 256 GB model would also work with the Empeg.
I am pretty sure that Paul Grzelak (pgrzelak on the bbs) was running at least 256GB in some of his players.

tanstaafl.
_________________________
"There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Top
#370921 - 30/04/2018 07:09 Re: Let's talk about empegs in new cars with touchscreens, shall we? [Re: tanstaafl.]
BartDG
carpal tunnel

Registered: 20/05/2001
Posts: 2564
Loc: Bruges, Belgium
Thanks Doug. I'll see if I can get in touch with him. It seems Paul has left these forums years ago, but I think I still have his email somewhere.
Or I could also leave a PM to Hugo, Peter or Roger.
I'm pretty sure there was a harddisk size limitation because of the limited RAM of the player. My players are MK2a's, so those got 16MB of RAM, but there's a limitation somewhere nonetheless. Just can't remember what it was. I'd hate to invest in this harddisk, only to find out I can't use it because the player can't handle 256GB drives.
_________________________
Riocar 80gig S/N : 010101580 red
Riocar 80gig (010102106) - backup

Top
#370922 - 30/04/2018 12:13 Re: Let's talk about empegs in new cars with touchscreens, shall we? [Re: tfabris]
mlord
carpal tunnel

Registered: 29/08/2000
Posts: 13872
Loc: Canada
Well there's no question there is a RAM limitation for holding key filesystem data structures. I think Paul got around it with memory upgrades to 32MB/64MB in his players which had huge drives, as well as by ensuring swap was always enabled and mounted (it otherwise is normally mounted only during "sync" operations).

Really, for a mostly trouble free existence, keep it at 128GB or less.

Cheers


Top
#370927 - 30/04/2018 18:20 Re: Let's talk about empegs in new cars with touchscreens, shall we? [Re: BartDG]
canuckInOR
carpal tunnel

Registered: 13/02/2002
Posts: 3153
Loc: Portland, OR
Originally Posted By: BartDG
Edit : Would this thingie be any good?

I saw that, as well -- but right now, this one is at the top of my list. It's cheaper, has an additional USB port, so an external drive can be connected, and best of all, comes with OpenWRT pre-installed.

Top
#370931 - 01/05/2018 12:01 Re: Let's talk about empegs in new cars with touchscreens, shall we? [Re: canuckInOR]
BartDG
carpal tunnel

Registered: 20/05/2001
Posts: 2564
Loc: Bruges, Belgium
Oooo! Very nice! Thanks for the tip!!

Click, ordered. I'll let you know how it works. smile
_________________________
Riocar 80gig S/N : 010101580 red
Riocar 80gig (010102106) - backup

Top
#370944 - 04/05/2018 18:12 Re: Let's talk about empegs in new cars with touchscreens, shall we? [Re: BartDG]
BartDG
carpal tunnel

Registered: 20/05/2001
Posts: 2564
Loc: Bruges, Belgium
I just received that GL.iNet little router and immediately installed it. In short: it works beautifully! I can connect the Empeg to its LAN port and my Android phone will connect to its WiFi. I can then load up the Empeg remote app which indeed works very good.

Now I'll just have to find a way to run an RCA cable to Aux-in of the headunit. Or maybe use a Bluetooth transmitter.
_________________________
Riocar 80gig S/N : 010101580 red
Riocar 80gig (010102106) - backup

Top
#370946 - 04/05/2018 21:33 Re: Let's talk about empegs in new cars with touchscreens, shall we? [Re: tfabris]
mlord
carpal tunnel

Registered: 29/08/2000
Posts: 13872
Loc: Canada
Great! I am going to take another look at that little router thing now too!

Top
#370947 - 04/05/2018 21:39 Re: Let's talk about empegs in new cars with touchscreens, shall we? [Re: BartDG]
mlord
carpal tunnel

Registered: 29/08/2000
Posts: 13872
Loc: Canada
Originally Posted By: BartDG
I can connect the Empeg to its LAN port and my Android phone will connect to its WiFi.


Out of curiosity, can you get it to instead act as a wifi client which connects to the Android hotspot on your phone, and then still access the empeg from the phone? Probably tricky to "know" the IP address it gets assigned by the phone.

Using it in that mode would still permit internet access from the phone over mobile data.

Top
#370951 - 05/05/2018 18:14 Re: Let's talk about empegs in new cars with touchscreens, shall we? [Re: mlord]
BartDG
carpal tunnel

Registered: 20/05/2001
Posts: 2564
Loc: Bruges, Belgium
I'll have a look for you Mark, but I'm not home atm. I'll let you know the moment I'm able to.
_________________________
Riocar 80gig S/N : 010101580 red
Riocar 80gig (010102106) - backup

Top
Page 2 of 2 < 1 2