Unoffical empeg BBS

Quick Links: Empeg FAQ | Software | RioCar.Org | Hijack | jEmplode | emphatic
Repairs: Repairs | Addons: Eutronix | Cases

Topic Options
#29679 - 18/04/2001 11:59 MP+
Blackknight
new poster

Registered: 16/04/2001
Posts: 3
Loc: Fort Huachuca, AZ
I know that vorbis needs an integer version to work, but how about other formats like mp+?


Top
#29680 - 18/04/2001 12:04 Re: MP+ [Re: Blackknight]
Terminator
old hand

Registered: 12/01/2000
Posts: 1079
Loc: Dallas, TX
You would have to compile a version of the decoder which would run on the Linux/ARM platform. I think it uses floating point compuations, though I am not sure.
The source code is on this website, so if you can do that that would be great.
http://www.stud.uni-hannover.de/user/73884/audiocoder_eng.html
It would probably have to be pretty popular before empeg put the decoder in their software.

Sean

80000078

Edited by Terminator on 18/04/01 09:30 PM.


Top
#29681 - 18/04/2001 13:51 Re: MP+ [Re: Blackknight]
Terminator
old hand

Registered: 12/01/2000
Posts: 1079
Loc: Dallas, TX
Have you checked out AAC encoders/decoders?
Here is Psytel's implementation:
Psytel AAC
Here is FAAC's implementation:
FAAC



80000078

Edited by Terminator on 18/04/01 09:52 PM.


Top
#29682 - 18/04/2001 17:33 Re: MP+ [Re: Terminator]
rob
carpal tunnel

Registered: 21/05/1999
Posts: 5316
Loc: Cambridge UK
We can add AAC at any time, however there is a significant licence fee associated with it so there will need to be some demand first. My guess is that this will be the next format we support, but I doubt it'll be within the next few months.

Rob



Top
#29683 - 18/04/2001 20:17 Re: MP+ [Re: rob]
Terminator
old hand

Registered: 12/01/2000
Posts: 1079
Loc: Dallas, TX
MP+ will cost money too, but apparently only for the encoder. Is Mp+ something you would be willing to implement if the decoder was free?

Sean



80000078

Top
#29684 - 18/04/2001 20:32 Re: MP+ [Re: rob]
Terminator
old hand

Registered: 12/01/2000
Posts: 1079
Loc: Dallas, TX
You have to sign an NDA and work for a company to be able to get the reference AAC encoder anyway. I guess they are determined not to let it get out to the masses like mp3 did.

Sean

80000078

Top
#29685 - 19/04/2001 05:40 Re: MP+ [Re: Terminator]
rob
carpal tunnel

Registered: 21/05/1999
Posts: 5316
Loc: Cambridge UK
There would need to be a compelling reason. If ARM Ltd chose to support it then it may be easier for us to do so - as of 1.1 all of our CODEC's are bought in from ARM.

Rob



Top
#29686 - 19/04/2001 12:16 Re: MP+ [Re: rob]
Blackknight
new poster

Registered: 16/04/2001
Posts: 3
Loc: Fort Huachuca, AZ
The MP+ decoder is open source, just the encoder has to be paid for.

I talked to the Vorbis guys, they said doing an integer port would be relatively easy, so it might happen some time.


Top