Unoffical empeg BBS

Quick Links: Empeg FAQ | Software | RioCar.Org | Hijack | BigDisk Builder | jEmplode | emphatic
Repairs: Repairs | Addons: Eutronix | Cases

Topic Options
#68139 - 07/02/2002 04:29 Player locks up on starting audio...
andym
carpal tunnel

Registered: 17/01/2002
Posts: 3991
Loc: Manchester UK
Every so often my player locks up when I select the Aux input. Restarting the player does nothing even re-flashing 2.0b7 doesn't do anything. The only way to save my player is to load 1.03 and back to 2.0b7. I noticed another thread describing the exact problem:

http://empeg.comms.net/php/showthreaded.php?Cat=&Board=bigs&Number=42349&page=0&view=collapsed&sb=5&o=7

But the trail went cold and I have no idea wether the problem was solved or not. Could someone please help as its annoying in the extreme to have to re-flash the player every time this happens.
_________________________
Cheers,

Andy M

Top
#68140 - 07/02/2002 11:43 Re: Player locks up on starting audio... [Re: andym]
tfabris
carpal tunnel

Registered: 20/12/1999
Posts: 31424
Loc: Seattle, WA
See if you get the error message about "Could not find CS4231A" in the boot log. If so, e-mail support. Let us know how it goes.
_________________________
Tony Fabris

Top
#68141 - 07/02/2002 13:51 Re: Player locks up on starting audio... [Re: tfabris]
andym
carpal tunnel

Registered: 17/01/2002
Posts: 3991
Loc: Manchester UK
Here's the latest startup dump:

empeg-car bootstrap v1.02 20001106 ([email protected])
If there is anyone present who wants to upgrade the flash, let them speak now,
or forever hold their peace...it seems not. Let fly the Penguins of Linux!

e000 v1.04
Copying kernel...
Calling linux kernel...
Uncompressing Linux..................................... done, booting the kerne
l.
Linux version 2.2.14-rmk5-np17-empeg50 ([email protected]) (gcc versi
on 2.95.3 20010315 (release)) #5 Sat Dec 22 10:18:24 GMT 2001
Processor: Intel StrongARM-1100 revision 11
NetWinder Floating Point Emulator V0.94.1 (c) 1998 Corel Computer Corp.
empeg-car player (hardware revision 9, serial number 40104298)
Command line: mem=16m
Calibrating delay loop... 207.67 BogoMIPS
Memory: 15024k/16M available (964k code, 20k reserved, 372k data, 4k init)
Dentry hash table entries: 2048 (order 2, 16k)
Buffer cache hash table entries: 16384 (order 4, 64k)
Page cache hash table entries: 4096 (order 2, 16k)
POSIX conformance testing by UNIFIX
Linux NET4.0 for Linux 2.2
Based upon Swansea University Computer Society NET3.039
NET4: Linux TCP/IP 1.0 for NET4.0
IP Protocols: ICMP, UDP, TCP
TCP: Hash tables configured (ehash 16384 bhash 16384)
IrDA (tm) Protocols for Linux-2.2 (Dag Brattli)
Linux-IrDA: IrCOMM protocol ( revision:Tue May 18 03:11:39 1999 )
ircomm_tty: virtual tty driver for IrCOMM ( revision:Wed May 26 00:49:11 1999 )
Starting kswapd v 1.5
SA1100 serial driver version 4.27 with no serial options enabled
ttyS00 at 0xf8010000 (irq = 15) is a SA1100 UART
ttyS01 at 0xf8050000 (irq = 17) is a SA1100 UART
ttyS02 at 0xf8030000 (irq = 16) is a SA1100 UART
Signature is 67706d65 'empg'
Scheduling custom logo.
empeg display initialised.
empeg dsp audio initialised
empeg dsp mixer initialised
empeg dsp initialised
Could not find CS4231A (version=80)
empeg remote control/panel button initialised.
empeg usb initialised, PDIUSBD12 id 1012
empeg state support initialised 0089/88c1 (save to d0004600).
empeg RDS driver initialised
empeg power-pic driver initialised (first boot)
RAM disk driver initialized: 16 RAM disks of 4096K size
empeg single channel IDE
Probing primary interface...
hda: FUJITSU MHM2100AT, ATA DISK drive
hda: FUJITSU MHM2100AT, ATA DISK drive
hda: FUJITSU MHM2100AT, ATA DISK drive
hda: FUJITSU MHM2100AT, ATA DISK drive
hda: FUJITSU MHM2100AT, ATA DISK drive
hda: FUJITSU MHM2100AT, ATA DISK drive
ide0 at 0x000-0x007,0x038 on irq 6
hda: FUJITSU MHM2100AT, 9590MB w/2048kB Cache, CHS=19485/16/63
empeg-flash driver initialized
smc chip id/revision 0x3349
smc9194.c:v0.12 03/06/96 by Erik Stahlman ([email protected])

SMC9194: SMC91C94(r:9) at 0x4008000 IRQ:7 INTF:TP MEM:6144b MAC 00:02:d7:28:10:c
a
Partition check:
hda: hda1 < hda5 hda6 > hda2 hda3 hda4
RAMDISK: ext2 filesystem found at block 0
RAMDISK: Loading 320 blocks [1 disk] into ram disk... done.
VFS: Mounted root (ext2 filesystem).
empeg-pump v0.03 (19980601)
Press Ctrl-A to enter pump...VFS: Mounted root (ext2 filesystem) readonly.
change_root: old root has d_count player.cpp : 550:empeg-car 2.00-beta7
(internal) 2001/12/22.

Does this mean my player is screwed?
_________________________
Cheers,

Andy M

Top
#68142 - 07/02/2002 14:00 Re: Player locks up on starting audio... [Re: andym]
tfabris
carpal tunnel

Registered: 20/12/1999
Posts: 31424
Loc: Seattle, WA
I don't know. Contact [email protected] and see what they have to say.
_________________________
Tony Fabris

Top
#68143 - 07/02/2002 22:29 Re: Player locks up on starting audio... [Re: andym]
jwickis
addict

Registered: 24/08/2000
Posts: 658
Loc: India
My recently aquired Rio-car was exhibiting this same kind of behavior, I contacted support. The player seemed fine when v1.03 was on it except it would never keep time when unplugged, I could reinstall 2.0b7 only after reinstalling 1.03 first, if I tried reinstalling 2.0b7 first it would freeze during boot at 'starting audio'. When I did get a successful 2.0b7 install it would run OK (clock still wouldn't keep time) until pressing 'source' button on remote that would freeze it up again.
The problem turned out to be a chip like the other thread you mentioned in your post. Contact repair guys and get it running, it took mine just a week round trip to get back to me & they paid for the trip. Hope you find out what it is and can use it as it was intended, I was fortunate that I had my old empeg to use while the new one was at the hospital.


Edited by jwickis (07/02/2002 22:51)

Top
#68144 - 08/02/2002 05:26 Re: Player locks up on starting audio... [Re: tfabris]
JimKnopf
new poster

Registered: 09/06/2000
Posts: 22
Loc: Germany
Any idea how much this repair will cost? This happens not that often and my Empeg is not under warranty anymore (and I installed a hd )

Peter

Top
#68145 - 08/02/2002 05:47 Re: Player locks up on starting audio... [Re: JimKnopf]
andym
carpal tunnel

Registered: 17/01/2002
Posts: 3991
Loc: Manchester UK
If I get mine fixed I'll ask how much it would cost outside the warranty.
_________________________
Cheers,

Andy M

Top