Unoffical empeg BBS

Quick Links: Empeg FAQ | Software | RioCar.Org | Hijack | BigDisk Builder | jEmplode | emphatic
Repairs: Repairs | Addons: Eutronix | Cases

Page 1 of 5 1 2 3 4 5 >
Topic Options
#304807 - 08/12/2007 05:49 Boards version 7 bug/issues thread
drakino
carpal tunnel

Registered: 08/06/1999
Posts: 7868
Loc: Seattle, WA
This thread is for reporting issues or bugs with the version 7 boards the site is now running.
_________________________
Tom

Top
#304811 - 08/12/2007 07:18 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: drakino]
andy
carpal tunnel

Registered: 10/06/1999
Posts: 5885
Loc: Wivenhoe, Essex, UK
I can't see how many new messages there are. Didn't there used to be the number of new messages in brackets.

Are there any alternative colour schemes ? (this one is very difficult to read) Couldn't see anywhere in the preferences to change scheme.

Opening a topic doesn't take you to the first unread message (which when combined with the lack of indication of unread messages is a problem)


Edited by andy (08/12/2007 07:20)
_________________________
Remind me to change my signature to something more interesting someday

Top
#304812 - 08/12/2007 07:22 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: andy]
andy
carpal tunnel

Registered: 10/06/1999
Posts: 5885
Loc: Wivenhoe, Essex, UK
I found the bit for changing colour schemes, but this is the only one available, which is of course what you said the other day.
_________________________
Remind me to change my signature to something more interesting someday

Top
#304814 - 08/12/2007 07:28 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: andy]
andy
carpal tunnel

Registered: 10/06/1999
Posts: 5885
Loc: Wivenhoe, Essex, UK
Was the date displayed this this before ? i.e. short US format ?

I never remember struggling with the date before, but maybe it was just in that format all the time and I hadn't noticed.
_________________________
Remind me to change my signature to something more interesting someday

Top
#304816 - 08/12/2007 13:52 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: andy]
mlord
carpal tunnel

Registered: 29/08/2000
Posts: 14351
Loc: Canada
 Originally Posted By: andy
Was the date displayed this this before ? i.e. short US format ?

I never remember struggling with the date before, but maybe it was just in that format all the time and I hadn't noticed.


Date/time format can be changed in your profile (thank goodness!).

Top
#304817 - 08/12/2007 13:54 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: andy]
mlord
carpal tunnel

Registered: 29/08/2000
Posts: 14351
Loc: Canada
 Originally Posted By: andy
I can't see how many new messages there are. Didn't there used to be the number of new messages in brackets.


That's a show stopper, for sure. It'll completely kill this community if not fixed rapidly.

 Quote:

Are there any alternative colour schemes ?


It's horridly, dog ugly. Hopefully one our resident style-sheet gurus will come up with a new version of the old empegbbs scheme for us to select..

Cheers

Top
#304818 - 08/12/2007 14:11 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: drakino]
FireFox31
pooh-bah

Registered: 19/09/2002
Posts: 2494
Loc: East Coast, USA
Threaded (?) private messages seems interesting, but it's tough to see which of my pre-v7 are Sent messages. Best way I can see is to look at the "participants" list below each message on the index; the name that's first is the sender.

My "watched threads" seem missing. Not a huge deal since I used that for archiving/bookmarking rather than active threads.

"Active Topics" is cool. Was that always there?

Mark's avatar is missing (of course). Was it hosted on site? Mine shows, perhaps because it's hosted off site.

Thanks for the upgrade!
_________________________
-
FireFox31
110gig MKIIa (30+80), Eutronix lights, 32 meg stacked RAM, Filener orange gel lens, Greenlights Lit Buttons green set

Top
#304820 - 08/12/2007 14:21 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: FireFox31]
FireFox31
pooh-bah

Registered: 19/09/2002
Posts: 2494
Loc: East Coast, USA
There's something... missing about the forum message index pages (ie: the Off Topic thread list page). If anyone had a screen shot of the previous version, it would be worth comparing. I'm looking at the message lists and just... missing something. Author, being in smaller font? Can't put a finger on it.
_________________________
-
FireFox31
110gig MKIIa (30+80), Eutronix lights, 32 meg stacked RAM, Filener orange gel lens, Greenlights Lit Buttons green set

Top
#304822 - 08/12/2007 14:28 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: andy]
Cris
pooh-bah

Registered: 06/02/2002
Posts: 1902
Loc: Leeds, UK
 Quote:
I can't see how many new messages there are. Didn't there used to be the number of new messages in brackets


Ahhhhhhhhh! Nor Me!!!!!!!!

I can't tell what I have read and what I haven't.

The colour scheme is pretty minging! Can we try something else?

On the plus side the bbs seems much quicker, or is that just me?

Cheers

Cris.

Top
#304824 - 08/12/2007 15:35 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: Cris]
mlord
carpal tunnel

Registered: 29/08/2000
Posts: 14351
Loc: Canada
 Originally Posted By: Cris
 Quote:
I can't see how many new messages there are. Didn't there used to be the number of new messages in brackets


Ahhhhhhhhh! Nor Me!!!!!!!!


Hey, it's working now!

And.. wow.. horizontal scrollbars on long lines when quoted (see above quotation..).


Edited by mlord (08/12/2007 15:36)

Top
#304825 - 08/12/2007 15:52 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: drakino]
mlord
carpal tunnel

Registered: 29/08/2000
Posts: 14351
Loc: Canada
Now if only I knew how to force the BBS to use a stylesheet of my own choosing..

Meanwhile, if I could figure out how to attach a file, I'd post a modified "large fonts" version of the default gloomy stylesheet.

Top
#304826 - 08/12/2007 15:53 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: mlord]
burdell1
old hand

Registered: 14/01/2002
Posts: 931
Loc: Minnetonka, MN
Did all of our watched topics get lost in the transition?

Top
#304827 - 08/12/2007 15:58 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: drakino]
mlord
carpal tunnel

Registered: 29/08/2000
Posts: 14351
Loc: Canada
Default in "Search" is now "weeks" instead of "years".

We had to get that fixed once in the previous version of the BBS, too.


And I still don't see any way to attach a file, though existing postings with attachments are still visible (thank goodness, and Tom!).

Cheers

Top
#304829 - 08/12/2007 17:02 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: drakino]
Robotic
pooh-bah

Registered: 06/04/2005
Posts: 2026
Loc: Seattle transplant
ZOMGWTFBBQ!!!11!

Change is fun! Thanks for the efforts, Drakino!
I'm sure things will get sorted out.

Had to post just to test some things. Wow!
_________________________
10101311 (20GB- backup empeg)
10101466 (2x60GB, Eutronix/GreenLights Blue) (Stolen!)

Top
#304831 - 08/12/2007 17:26 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: andy]
gbeer
carpal tunnel

Registered: 17/12/2000
Posts: 2665
Loc: Manteca, California
 Quote:
I can't see how many new messages there are. Didn't there used to be the number of new messages in brackets.


They are there it's just that they are reset (all posts read) until the cookies get reestablished.



Edited by gbeer (08/12/2007 17:29)
Edit Reason: added image
_________________________
Glenn

Top
#304832 - 08/12/2007 17:44 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: mlord]
gbeer
carpal tunnel

Registered: 17/12/2000
Posts: 2665
Loc: Manteca, California
For some (me) the pointer to the avitar was lost. Took longer to find the post in the avitars thread than to reset the preference.
_________________________
Glenn

Top
#304836 - 08/12/2007 18:01 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: gbeer]
drakino
carpal tunnel

Registered: 08/06/1999
Posts: 7868
Loc: Seattle, WA
Most avatars should be fixed, all depends on how they were previously uploaded. Looks like I missed one place.

The 6.5 and 7 boards do support uploading avatars from your profile page somewhere,
_________________________
Tom

Top
#304838 - 08/12/2007 18:20 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: drakino]
drakino
carpal tunnel

Registered: 08/06/1999
Posts: 7868
Loc: Seattle, WA
Working on adding styles now, looks like this version stores them in the database and when I wiped it for the import the two I had in there were lost. Second I touched the styles control panel, it blew them completely away.

If you see a style you like from here: http://www.ubbdev.com/forums/ubbthreads.php/ubb/postlist/Board/28
Let me know and I'll add it.

Also, I'll look to bring the old boards back up on a different domain to allow for watched lists to be recovered, or dig into it to figure out why they didn't make the jump. For the upgrade, I used a new database, so the old one is still alive.
_________________________
Tom

Top
#304839 - 08/12/2007 19:09 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: drakino]
Taym
pooh-bah

Registered: 18/06/2001
Posts: 2497
Loc: Roma, Italy
Wow, what a change! \:\)

Drakino, thanks for the upgrade. All bugs and glitches will be solved soon, I am sure. And, we have a newer version! \:\)

As to the stylesheets, while there are many great ones around, I'd vote, possibly, for the old one just because it was quite unique, I think, and after so many years I can't imagine this bbs on a different color \:\)

Anyway, my job is killing me. I desperately try to keep reading because I just enjoy this place so muc, but in case I don't succeed in posting anymore before holidays, let me just wish you all a Merry Christmas. \:\)
_________________________
= Taym =
MK2a #040103216 * 100Gb *All/Colors* Radio * 3.0a11 * Hijack = taympeg

Top
#304840 - 08/12/2007 19:49 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: drakino]
Robotic
pooh-bah

Registered: 06/04/2005
Posts: 2026
Loc: Seattle transplant
I notice that using my browser's 'back' button no longer gets me an updated page.
That is- I see the view that was loaded previously.
The previous version of this board would update the page.

Not a biggie.
_________________________
10101311 (20GB- backup empeg)
10101466 (2x60GB, Eutronix/GreenLights Blue) (Stolen!)

Top
#304842 - 08/12/2007 21:29 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: mlord]
drakino
carpal tunnel

Registered: 08/06/1999
Posts: 7868
Loc: Seattle, WA
 Originally Posted By: mlord
And I still don't see any way to attach a file, though existing postings with attachments are still visible (thank goodness, and Tom!).


Finally found this. They now set attachment permissions per forum. One quick SQL query later, attachments should work now. Look for a "File Manager" option when making a post.
_________________________
Tom

Top
#304846 - 08/12/2007 22:36 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: drakino]
wfaulk
carpal tunnel

Registered: 25/12/2000
Posts: 16706
Loc: Raleigh, NC US
For reference, I've attached a screenshot of the old site.


Attachments
old_empegbbs.png


_________________________
Bitt Faulk

Top
#304848 - 08/12/2007 22:54 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: wfaulk]
AndrewT
old hand

Registered: 16/02/2002
Posts: 867
Loc: Oxford, UK
 Quote:
[color:"yellow"]__[/color]
[color:"orange"]Bitt Faulk[/color]

Judging by your signature the 'color' tags only accept numeric values now.

Top
#304850 - 09/12/2007 02:07 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: drakino]
msaeger
carpal tunnel

Registered: 23/09/2000
Posts: 3608
Loc: Minnetonka, MN
Thanks for adding the brighter style sheet and for taking the time to do the upgrade it is much faster.
_________________________

Matt

Top
#304852 - 09/12/2007 06:04 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: wfaulk]
Cris
pooh-bah

Registered: 06/02/2002
Posts: 1902
Loc: Leeds, UK
 Quote:
For reference, I've attached a screenshot of the old site.


Is there any chance of having the option of the old colour scheme?

Cheers

Cris.

Top
#304854 - 09/12/2007 06:15 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: Cris]
drakino
carpal tunnel

Registered: 08/06/1999
Posts: 7868
Loc: Seattle, WA
There are some issues getting the old color scheme in right now, mostly due to my lack of ability with CSS. I'll dig up the thread where I asked for help on it a while back, I believe someone got pretty close with it.
_________________________
Tom

Top
#304859 - 09/12/2007 11:21 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: msaeger]
andy
carpal tunnel

Registered: 10/06/1999
Posts: 5885
Loc: Wivenhoe, Essex, UK
 Originally Posted By: msaeger
Thanks for adding the brighter style sheet and for taking the time to do the upgrade it is much faster.


Yes, thanks Tom, you're a star.
_________________________
Remind me to change my signature to something more interesting someday

Top
#304861 - 09/12/2007 11:34 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: andy]
andym
carpal tunnel

Registered: 17/01/2002
Posts: 3994
Loc: Manchester UK
Well done Tom, I actually don't mind the current colour scheme.
_________________________
Cheers,

Andy M

Top
#304862 - 09/12/2007 12:00 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: drakino]
mlord
carpal tunnel

Registered: 29/08/2000
Posts: 14351
Loc: Canada
 Originally Posted By: drakino
There are some issues getting the old color scheme in right now, mostly due to my lack of ability with CSS. I'll dig up the thread where I asked for help on it a while back, I believe someone got pretty close with it.


Thanks, Tom. I really liked the old (purple-ish) colour scheme,
but the new winter theme is bright and cheery enough for the season!

Cheers

Top
#304866 - 09/12/2007 13:57 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: wfaulk]
FireFox31
pooh-bah

Registered: 19/09/2002
Posts: 2494
Loc: East Coast, USA
Thanks Bitt.

Bitt's image post didn't cause a horizontal scroll bar on my small-ish Firefox 2.0 window. It simply didn't show the right side of the image that was off the screen. Tough call on what to do with this: I've never fully liked one big image making a whole thread wider, thus forcing me to scroll left and right to read all the text. I have seen another forum which only widens the post with the image, leaving all the others ad some narrow default width.

Also, while reading a thread, were the reply buttons at the top of each post? How quickly I forget.

(Ctrl-A, Ctrl-C, it's a habit now)

edit: Holy cow, that IS faster. Adding a post didn't show that confirmation screen. Phew!!

edit 2: Editing a post, however, did show the confirmation screen, but for a shorter time.

Oh, and when I posted, it returned me to the post in the thread where I clicked Reply (almost). It didn't take me to my post (the bottom of the thread) as always. The new functionality could be handy.


Edited by FireFox31 (09/12/2007 13:59)
_________________________
-
FireFox31
110gig MKIIa (30+80), Eutronix lights, 32 meg stacked RAM, Filener orange gel lens, Greenlights Lit Buttons green set

Top
Page 1 of 5 1 2 3 4 5 >