Unoffical empeg BBS

Quick Links: Empeg FAQ | Software | RioCar.Org | Hijack | jEmplode | emphatic
Repairs: Repairs | Addons: Eutronix | Cases

Page 2 of 4 < 1 2 3 4 >
Topic Options
#298525 - 27/05/2007 02:18 Re: Empeg Web Lite --> mucho improved! [Re: Gleep]
Gleep
member

Registered: 09/03/2003
Posts: 121
Loc: Iowa
More info

My missing files seem to be under /drive0/nfids I also have a /drive0/fids which has a bunch of directories in it but no files and the directories don't seem to have any files in them either. Dare I rename it to oldfids and rename nfids to fids?

Thanks in advance

Kelly

Top
#298526 - 27/05/2007 12:43 Re: Empeg Web Lite --> mucho improved! [Re: Gleep]
mlord
carpal tunnel

Registered: 29/08/2000
Posts: 13879
Loc: Canada
Quote:
More info

My missing files seem to be under /drive0/nfids I also have a /drive0/fids which has a bunch of directories in it but no files and the directories don't seem to have any files in them either. Dare I rename it to oldfids and rename nfids to fids?


Mmmm grab the fidsift.sh script (search this BBS for details) and re-run it on your player, and then force a database rebuild afterwards (just do an emplode sync).

Top
#298527 - 27/05/2007 12:44 Re: Empeg Web Lite --> mucho improved! [Re: Gleep]
mlord
carpal tunnel

Registered: 29/08/2000
Posts: 13879
Loc: Canada
Quote:
It works now, but my playlist structure is now totally trashed. After rearranging entries to try and put it back in order, it has become apparent that many, many songs are missing, but the free space and capacity are at the same as before amounts of 97.33GB and 223.14GB. : (


Note for others: this has *nothing* whatsoever to do with the web interface.

Top
#298528 - 27/05/2007 23:33 Re: Empeg Web Lite --> mucho improved! [Re: mlord]
Gleep
member

Registered: 09/03/2003
Posts: 121
Loc: Iowa
Quote:

Mmmm grab the fidsift.sh script (search this BBS for details) and re-run it on your player, and then force a database rebuild afterwards (just do an emplode sync).


Running fidsift.sh did not fix it. Renaming the fids directory to savefids and nfids to fids and a forced database rebuild did. In fact, I think running the fidsift.sh script is what messed it up in the first place as it appears to make an nfids directory and I normally run it after I load new files onto the empeg and had run it not long before I installed the web interface. I have run it many, many times before and it has never given me any trouble so I don't know what went wrong this time. After reading the FAQ for information on the whole fid structure I wonder if I even need to run fidsift.sh anymore as it sounds like version 3alpha will automatically load files using the more efficient directory structure.

Again thanks to everyone involved in making the Empeg such a wonderful device with the best online community around!

Top
#298529 - 28/05/2007 00:30 Re: Empeg Web Lite --> mucho improved! [Re: Gleep]
mlord
carpal tunnel

Registered: 29/08/2000
Posts: 13879
Loc: Canada
Quote:

Running fidsift.sh did not fix it. Renaming the fids directory to savefids and nfids to fids and a forced database rebuild did. In fact, I think running the fidsift.sh script is what messed it up in the first place


No, the fidsift.sh script by itself would not do this.. unless it was interrupted and then run again, perhaps.

Good to hear you've figured it out, though.

Cheers


Edited by mlord (28/05/2007 00:34)

Top
#298530 - 16/06/2007 09:16 Re: Empeg Web Lite --> mucho improved! [Re: mlord]
theGecko
new poster

Registered: 23/12/2003
Posts: 32
Loc: Cambridge, UK
Very n00bish update to simply allow a folder structure to be dropped into the FTP root and browsed to


Attachments
300527-weblite.zip (429 downloads)

_________________________
1995 Audi Coupe Quattro 2.8 - empeg MKII 80GB [090000613] 1970 VW beach buggy being built - empty sled

Top
#298531 - 18/06/2007 11:34 Re: Empeg Web Lite --> mucho improved! [Re: theGecko]
Taym
pooh-bah

Registered: 18/06/2001
Posts: 2413
Loc: Roma, Italy
I'd like to simply thank you all for this. It looks great, works great, and it is simply greatly useful to me.

And, if you needed any further confirmation, it works great in IE7 under Vista, too.

You all rock!
_________________________
= Taym =
MK2a #040103216 * 100Gb *All/Colors* Radio * 3.0a11 * Hijack = taympeg

Top
#298532 - 18/06/2007 16:41 Re: Empeg Web Lite --> mucho improved! [Re: Taym]
mlord
carpal tunnel

Registered: 29/08/2000
Posts: 13879
Loc: Canada
Hey, *excellent*!!! It's great to have others discovering this stuff and passing along feedback and confirmations!

I must confess that I've fallen a bit behind here and have yet to try the last couple of nifty hacks, but it's on the "to do" list for me now!

Cheers

Top
#298533 - 07/07/2007 21:34 Re: Empeg Web Lite --> mucho improved! [Re: mlord]
haffi
new poster

Registered: 04/06/2002
Posts: 19
Loc: Iceland
can anyone add two new features should be simple...

* option to slow/turnoff the display update ( caushing lots of network/cpu load on player if many ppl connected.)

* a Download currently playing button ?

this would be perfect with these two features

What you think ?
_________________________
Haf■ˇr Hilmarsson
CCIE VOICE #24527
Iceland.

Top
#298534 - 14/07/2007 18:04 Re: Empeg Web Lite --> mucho improved! [Re: ghostwheel]
mlord
carpal tunnel

Registered: 29/08/2000
Posts: 13879
Loc: Canada
Quote:
Quote:
I think the only way would be for the AJAX stuff to keep track of it, as it's the only place that information is known.


Hi,

ajax navigation and back button are included in the attached version v0.5.
I didn't find a way to apply a xsl to an xml fetched via http subrequest so I build the new table rows "by hand" using DOM functions.
It's not pretty but it works.

Alex


Alex, I finally got round to trying v0.5 as you posted it here.

Two problems:
  • The "Save" tune button has "EXT=.m3u" (should be "EXT=.mp3").

  • The "Strm" tune button does not work with my Firefox 2.0 client.
    Dunno why -- I see firefox grab the .m3u file, and it has the correct mime-type,
    but nothing happens afterwards. Revert back one version to your prior release,
    and it all works.

???

Top
#298535 - 16/07/2007 15:17 Re: Empeg Web Lite --> mucho improved! [Re: mlord]
ghostwheel
new poster

Registered: 18/07/2001
Posts: 37
Loc: Koblenz, Germany
Quote:
Alex, I finally got round to trying v0.5 as you posted it here.

Two problems:
  • The "Save" tune button has "EXT=.m3u" (should be "EXT=.mp3").

  • The "Strm" tune button does not work with my Firefox 2.0 client.
    Dunno why -- I see firefox grab the .m3u file, and it has the correct mime-type,
    but nothing happens afterwards. Revert back one version to your prior release,
    and it all works.

???


Hi,

I've fixed the issues (stream and save) and added a selection for the refresh timer. as usual: not pretty

Alex


Attachments
301669-empeg_weblite.zip (395 downloads)


Top
#298536 - 16/07/2007 16:50 Re: Empeg Web Lite --> mucho improved! [Re: ghostwheel]
ghostwheel
new poster

Registered: 18/07/2001
Posts: 37
Loc: Koblenz, Germany
Quote:
I've fixed the issues (stream and save) and added a selection for the refresh timer. as usual: not pretty


Hi again,

I've found some more bugs in the last version. The attached version 0.60 should work fine. It also has a javascript playlist cache to speed up navigation on large playlists.

Alex


Attachments
301671-empeg_weblite.zip (406 downloads)


Top
#298537 - 16/07/2007 17:53 Re: Empeg Web Lite --> mucho improved! [Re: ghostwheel]
ghostwheel
new poster

Registered: 18/07/2001
Posts: 37
Loc: Koblenz, Germany
Duh, the last one didn't work in IE. This one does. Sorry.

Alex


Attachments
301675-empeg_weblite.zip (510 downloads)


Top
#298538 - 16/07/2007 20:25 Re: Empeg Web Lite --> mucho improved! [Re: ghostwheel]
mlord
carpal tunnel

Registered: 29/08/2000
Posts: 13879
Loc: Canada
Quote:
Duh, the last one didn't work in IE. This one does. Sorry.

Alex


The man is a machine! Woo-hoo, great to have you onboard for this baby, Alex!

My primary player is currently recovering from surgery: replaced the 30GB hard drive with a pair of 16GB CF cards. Once it comes out of the disk builder and gets some tunes uploaded, I'll reload the latest web interface back onto it!

This Web Lite is a godsend for seminars and courses -- I regularly use my empegs as "demos" for real-time / embedded systems courses that I instruct.

Cheers

Top
#298539 - 17/08/2007 08:06 Re: Empeg Web Lite --> mucho improved! [Re: mlord]
Nobbie
journeyman

Registered: 12/02/2002
Posts: 59
Loc: Herts, UK
For some reason it shows me the vfd screen with graphics, but no buttons, thats with the xsl above, and all renamed png's.

It is on my mac though, in both Safari and FF, so i'll boot parallels and try that.

Edit

Nope PC IE7, and FF same thing.

EDIT AGAIN, I'm stupid, i forgot the weblite folder, and was putting the fascia.png in the rool with the xsl. In my defence i did get back late last night from the GooGooDools concert.


Edited by Nobbie (17/08/2007 08:33)
_________________________
Getting Old.

Top
#298540 - 21/11/2007 05:27 Re: Empeg Web Lite --> mucho improved! [Re: mlord]
Austin Newman
new poster

Registered: 12/04/2006
Posts: 6
Hey guys:
I finally got around to installing this and it looks great. I've given it a go in Firefox and IE and it looks like it is working in both. I'd just like to give everyone a kudos for all of their hard work!

Austin

Top
#306059 - 12/01/2008 20:24 Re: Empeg Web Lite --> mucho improved! [Re: Austin Newman]
Lupo
member

Registered: 08/10/2002
Posts: 103
Loc: AC, Germany
I just installed this nifty little application; it is amazing!

Now that I have a working network here at home it makes listening to my favorite music everywhere in the house so much easier. Thank you all for the work!

Top
#306725 - 01/02/2008 03:06 Re: Empeg Web Lite --> mucho improved! [Re: Lupo]
Robotic
pooh-bah

Registered: 06/04/2005
Posts: 2026
Loc: Seattle transplant
Wow!
Wow!
Wow!
This is really cool. I'm just scratching the surface with what this can do, but I'm very impressed.
For fun I set the screen blanker timeout and when the empeg went blank the web interface did not change. I like that.
Wow. Very nice work, you guys!

On another front... no more reason for people to get rid of their empeg just because they buy a new car- just put a Samsung Q1 on the dash and network the empeg in the trunk!
_________________________
10101311 (20GB- backup empeg)
10101466 (2x60GB, Eutronix/GreenLights Blue) (Stolen!)

Top
#307592 - 23/02/2008 21:32 Re: Empeg Web Lite --> mucho improved! [Re: Robotic]
Snowshoe
new poster

Registered: 04/04/2004
Posts: 16
Loc: Midwest
First off after a little messing around, rusty at file transfer to players, finally got this cool app. to run on my players very nice job. Renaming another app. that ran in the root dir. let it run perfectly.

Could this easily work using an iPhones Safari browser or too complicated to implement?


Edited by Snowshoe (23/02/2008 23:16)
Edit Reason: info

Top
#307600 - 24/02/2008 13:25 Re: Empeg Web Lite --> mucho improved! [Re: Snowshoe]
frog51
pooh-bah

Registered: 09/08/2000
Posts: 2089
Loc: Edinburgh, Scotland
If you have an iPhone just browse to the empeg. This would not require anything at the empeg end, but you will need some connectivity between the two. Very simple. I know I can browse to mine from anywhere if I have to, but normally I lock it down to home networks only.
_________________________
Rory
MkIIa, blue lit buttons, memory upgrade, 1Tb in Subaru Forester STi
MkII, 240Gb in Mark Lord dock
MkII, 80Gb SSD in dock

Top
#307670 - 26/02/2008 10:16 Re: Empeg Web Lite --> mucho improved! [Re: Snowshoe]
ghostwheel
new poster

Registered: 18/07/2001
Posts: 37
Loc: Koblenz, Germany
Originally Posted By: Snowshoe
Could this easily work using an iPhones Safari browser or too complicated to implement?

I've fixed a JavaScript error in the attached version which prevented the interface from working in Safari (3.x beta on Windows).
Perhaps this will fix it on the iPhone/Mac...

Alex


Attachments
empeg_weblite.zip (303 downloads)
Description: empeg weblite v0.70



Top
#307671 - 26/02/2008 12:20 Re: Empeg Web Lite --> mucho improved! [Re: Snowshoe]
Snowshoe
new poster

Registered: 04/04/2004
Posts: 16
Loc: Midwest
I can browse just fine using IE but the iPhone gives a "server stopped responding" error.

Even using the aboves java fix no luck connecting.
I do have java enabled on iPhone BTW


Edited by Snowshoe (26/02/2008 12:22)

Top
#307672 - 26/02/2008 12:25 Re: Empeg Web Lite --> mucho improved! [Re: Snowshoe]
andy
carpal tunnel

Registered: 10/06/1999
Posts: 5757
Loc: Wivenhoe, Essex, UK
Java does not equal JavaScript by the way, they two are completely different things.
_________________________
Remind me to change my signature to something more interesting someday

Top
#307689 - 26/02/2008 17:25 Re: Empeg Web Lite --> mucho improved! [Re: andy]
Snowshoe
new poster

Registered: 04/04/2004
Posts: 16
Loc: Midwest
I wasn't aware of that.
I was thinking I've never tried to access my Empeg player on any computer that wasn't on my local intranet. I suppose it may not work from an outside connection never tried it. I don't have a password setup to mess up the works.

;)I had another ? I thought it would kickass if you could somehow search for a song using weblite is that even possible?


Edited by Snowshoe (26/02/2008 17:27)

Top
#307930 - 05/03/2008 15:52 Adding a clickable Rio Remote.. [Re: ghostwheel]
mlord
carpal tunnel

Registered: 29/08/2000
Posts: 13879
Loc: Canada
Originally Posted By: ghostwheel
Originally Posted By: Snowshoe
Could this easily work using an iPhones Safari browser or too complicated to implement?

I've fixed a JavaScript error in the attached version which prevented the interface from working in Safari (3.x beta on Windows).
Perhaps this will fix it on the iPhone/Mac...


Here (attached) is a slightly hacked update to 0.70 (above). This one adds a fully functional Rio Remote to the interface.

But it still needs some work, as wide playlists will overlap the Rio Remote.. need to resolve this somehow. Ideally, some AJAX wizard here would make the remote a floating image, that could be dragged around the screen at will. I think that would be super cool, but I don't know how to do it off-hand.

Also, it would be really nice to have the Button Guide information pop-up as help text when one hovers over a button for more than xx seconds.

Anyone here know how to do those simple things ?

smile



Attachments
web_lite-0.70+.zip (327 downloads)



Edited by mlord (05/03/2008 16:01)
Edit Reason: fixed bug, reattached file.

Top
#307931 - 05/03/2008 16:08 Re: Adding a clickable Rio Remote.. [Re: mlord]
mlord
carpal tunnel

Registered: 29/08/2000
Posts: 13879
Loc: Canada
Originally Posted By: mlord
This one adds a fully functional Rio Remote to the interface.

But it still needs some work, as wide playlists will overlap the Rio Remote.. need to resolve this somehow. Ideally, some AJAX wizard here would make the remote a floating image, that could be dragged around the screen at will. I think that would be super cool, but I don't know how to do it off-hand.


Or, actually, just a small button on the screen just (below the fascia? or on the rivets?) that one presses to make the remote appear/disappear when needed (below the fascia, on top of the playlists).

That's probably better, and less cluttered.

??

Top
#307933 - 05/03/2008 17:02 Re: Adding a clickable Rio Remote.. [Re: mlord]
ghostwheel
new poster

Registered: 18/07/2001
Posts: 37
Loc: Koblenz, Germany
Hi,

I've created a quick-hack "movable" version here:
https://www.ghostwheel.de/empeg/

Give me some time and I'll finish it.

Alex

Top
#307936 - 05/03/2008 17:23 Re: Adding a clickable Rio Remote.. [Re: ghostwheel]
mlord
carpal tunnel

Registered: 29/08/2000
Posts: 13879
Loc: Canada
Originally Posted By: ghostwheel
Hi,

I've created a quick-hack "movable" version here:
https://www.ghostwheel.de/empeg/

Give me some time and I'll finish it.

Alex


Okay, that's looking cool!

I think what we might want is to have it not normally visible, and clicking on one (or any) of the four rivets would toggle it on/off display-wise. (?)

And then movable is fantastic on top of that!

Thanks!

Top
#307937 - 05/03/2008 17:25 Re: Adding a clickable Rio Remote.. [Re: mlord]
mlord
carpal tunnel

Registered: 29/08/2000
Posts: 13879
Loc: Canada
Originally Posted By: mlord
Also, it would be really nice to have the Button Guide information pop-up as help text when one hovers over a button for more than xx seconds.


Mmm.. maybe instead, have a little text section at the bottom of the remote, which just always shows a description of the functions for the button over which the mouse cursor is hovering..

That's pretty simple, and perhaps would not annoy people as much as having little pop-ups obscure the remote.. ?

Top
#307938 - 05/03/2008 17:32 .png or .gif for image map? [Re: mlord]
mlord
carpal tunnel

Registered: 29/08/2000
Posts: 13879
Loc: Canada
For the RioRemote, I provided two images: one .png, and one .gif.

The .gif is obviously a *much* smaller file than the .png, and I'm wondering if there's any need at all for the .png version??

Was there a browser-compatibility issue or something there?
Or was that only for transparent pixels or something ??

Can we just use the rioremote.gif for all browsers ?

(it works here on Firefox2).

EDIT: Ah.. from earlier in this thread, it sounds like there should be no issues using just rioremote.gif everywhere.

Right?


Edited by mlord (05/03/2008 17:37)
Edit Reason: added bottom text

Top
Page 2 of 4 < 1 2 3 4 >