Unoffical empeg BBS

Quick Links: Empeg FAQ | Software | RioCar.Org | Hijack | BigDisk Builder | jEmplode | emphatic
Repairs: Repairs | Addons: Eutronix | Cases

Page 2 of 5 < 1 2 3 4 5 >
Topic Options
#304868 - 09/12/2007 14:04 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: FireFox31]
FireFox31
pooh-bah

Registered: 19/09/2002
Posts: 2494
Loc: East Coast, USA
The favicon.ico for the BBS is now some eight pointed white star. Perhaps the forum software logo? What was it before? Something yellow?

Maybe the artistic among us could create some alternatives (a tiny tiny empeg?).
_________________________
-
FireFox31
110gig MKIIa (30+80), Eutronix lights, 32 meg stacked RAM, Filener orange gel lens, Greenlights Lit Buttons green set

Top
#304872 - 09/12/2007 15:31 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: drakino]
wfaulk
carpal tunnel

Registered: 25/12/2000
Posts: 16706
Loc: Raleigh, NC US
Is it possible to disable the quick reply box at the bottom of each thread? We had a discussion about it on the last version, I think, and decided against it, since it breaks threading.
_________________________
Bitt Faulk

Top
#304873 - 09/12/2007 15:34 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: AndrewT]
wfaulk
carpal tunnel

Registered: 25/12/2000
Posts: 16706
Loc: Raleigh, NC US
 Originally Posted By: AndrewT
 Quote:
[color:"yellow"]__[/color]
[color:"orange"]Bitt Faulk[/color]

Judging by your signature the 'color' tags only accept numeric values now.

It didn't like the quotation marks. Fixed now. Thanks.
_________________________
Bitt Faulk

Top
#304874 - 09/12/2007 15:35 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: wfaulk]
wfaulk
carpal tunnel

Registered: 25/12/2000
Posts: 16706
Loc: Raleigh, NC US
Huh. I have a horizontal scrollbar showing for that quote, despite the fact that there's nothing that's wide enough to cause that.
_________________________
Bitt Faulk

Top
#304876 - 09/12/2007 15:37 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: FireFox31]
wfaulk
carpal tunnel

Registered: 25/12/2000
Posts: 16706
Loc: Raleigh, NC US
 Quote:
Bitt's image post didn't cause a horizontal scroll bar on my small-ish Firefox 2.0 window. It simply didn't show the right side of the image that was off the screen.

It's there, inside the post, not on the main browser display. Scroll to the bottom of the image.
_________________________
Bitt Faulk

Top
#304877 - 09/12/2007 15:44 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: drakino]
wfaulk
carpal tunnel

Registered: 25/12/2000
Posts: 16706
Loc: Raleigh, NC US
Ooh. I like the new "Preview Post". It does it on the same page rather than reloading a new page.

Also, [q] and [/q] no longer work. You have to use [quote] and [/quote].

Also also, the old trick for showing UBBCodes (that is, if one wants to show [quote], entering [[i][/i]quote]) no longer seems to work. I entered this by disabling UBBCode on this post. I don't know if that option even exists for non-moderators, but it's easily possible to want to both use and display UBBCodes.
_________________________
Bitt Faulk

Top
#304882 - 09/12/2007 16:26 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: wfaulk]
mlord
carpal tunnel

Registered: 29/08/2000
Posts: 14351
Loc: Canada
 Quote:
Also, [q] and [/q] no longer work. You have to use [quote] and [/quote].



I'm a non-moderator. Here's what I now do for showing that stuff:
I just put the entire [stuff] inside in bold, like [this].

This will show [quote] and [/quote].

Top
#304884 - 09/12/2007 16:40 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: mlord]
Robotic
pooh-bah

Registered: 06/04/2005
Posts: 2026
Loc: Seattle transplant
 Originally Posted By: mlord
 Quote:
Also, [q] and [/q] no longer work. You have to use [quote] and [/quote].



I'm a non-moderator. Here's what I now do for showing that stuff:
I just put the entire [stuff] inside in bold, like [this].

This will show [quote] and [/quote].

I like the look of the bold inside brackets for displaying the UBB code.
Doesn't a code tag work on this board?
 Code:
 [quote]test[/quote]

Oooo- it does.
I still like the bold.
_________________________
10101311 (20GB- backup empeg)
10101466 (2x60GB, Eutronix/GreenLights Blue) (Stolen!)

Top
#304887 - 09/12/2007 17:29 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: wfaulk]
drakino
carpal tunnel

Registered: 08/06/1999
Posts: 7868
Loc: Seattle, WA
 Originally Posted By: wfaulk
Is it possible to disable the quick reply box at the bottom of each thread? We had a discussion about it on the last version, I think, and decided against it, since it breaks threading.


This one shouldn't break threading if people use the "Quick Quote" or "Quick Reply" buttons. I know I've seen other boards not activate the quick reply unless someone used one, so I may see about getting that into this version.

[q] is on my list. While version 5 to 6 seemed to change a lot, many things were easy to find and change still. Version 7 feel like a full rewrite, for the better though. It looks like I can do everything through the control panel now, instead of finding random PHP files to hack at.
_________________________
Tom

Top
#304893 - 09/12/2007 18:28 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: drakino]
gbeer
carpal tunnel

Registered: 17/12/2000
Posts: 2665
Loc: Manteca, California
That might have been me. It was close. One item I remember was what I thought of as improper reuse of css elements.

Different regions of the layout referenced the same css. That couldn't be resolved unless the generation of the html was revised.

Nor could I test my CSS against the whole site as it wasn't available.

Here is what they looked like:
http://gkb.servehttp.com/empegubb7/mainpage.htm
http://gkb.servehttp.com/empegubb7/posts.html


Attachments
empeg.zip (111 downloads)
Description: My attempt as CSS.




Edited by gbeer (09/12/2007 18:51)
Edit Reason: added links
_________________________
Glenn

Top
#304894 - 09/12/2007 18:41 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: wfaulk]
gbeer
carpal tunnel

Registered: 17/12/2000
Posts: 2665
Loc: Manteca, California
I think the quotation frame is fixed width, putting one inside the other causes the scroll bar.
_________________________
Glenn

Top
#304898 - 09/12/2007 19:06 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: gbeer]
wfaulk
carpal tunnel

Registered: 25/12/2000
Posts: 16706
Loc: Raleigh, NC US
I created a new thread for CSS attempts.

FWIW.
_________________________
Bitt Faulk

Top
#304911 - 09/12/2007 21:12 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: drakino]
mlord
carpal tunnel

Registered: 29/08/2000
Posts: 14351
Loc: Canada
 Originally Posted By: drakino

[q] is on my list. While version 5 to 6 seemed to change a lot, many things were easy to find and change still. Version 7 feel like a full rewrite, for the better though. It looks like I can do everything through the control panel now, instead of finding random PHP files to hack at.


The BBS seems to now be working fairly well after the upgrade.
It's really good to have up to date s/w under the hood here now.

Thanks Tom!

Top
#304916 - 10/12/2007 01:48 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: drakino]
Dignan
carpal tunnel

Registered: 08/03/2000
Posts: 12293
Loc: Sterling, VA
Thanks for the great work, Tom! I'm sure it's not an easy feat to upgrade a message board like this. I'm impressed!

One question: is the amount of space in-between every post (in flat mode with info on the left) bigger now than it was before? I'm certain that those 10px or so didn't used to be there, but was the bar at the top of each post? I'm sure it must have been, because it includes the post title. Still, there seems to be more scrolling than there used to be. Of course, this could all be style sheet stuff, so I'll wait for things to work themselves out.

Keep up the good work!


(ps- this is a teeny-tiny, unimportant, nit-picky, low-priority request that I'm almost embarrassed to mention: when you click on "Quick Reply," is there a way to keep it from putting in the single space it inserts at the beginning of your post? Clearly this is the last thing you should have to worry about \:\) )
_________________________
Matt

Top
#304918 - 10/12/2007 04:10 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: FireFox31]
wfaulk
carpal tunnel

Registered: 25/12/2000
Posts: 16706
Loc: Raleigh, NC US
 Originally Posted By: FireFox31
The favicon.ico for the BBS is now some eight pointed white star.
There is none. Perhaps that's your browser's default icon?

 Originally Posted By: FireFox31
What was it before? Something yellow?
Yes. A lightbulb. Which matched the theme of the BBS.
_________________________
Bitt Faulk

Top
#304920 - 10/12/2007 04:53 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: wfaulk]
music
addict

Registered: 25/06/2002
Posts: 456
 Originally Posted By: wfaulk
 Originally Posted By: FireFox31
The favicon.ico for the BBS is now some eight pointed white star.
There is none. Perhaps that's your browser's default icon?


No. He (and I) are seeing this one

Top
#304921 - 10/12/2007 04:57 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: wfaulk]
gbeer
carpal tunnel

Registered: 17/12/2000
Posts: 2665
Loc: Manteca, California
_________________________
Glenn

Top
#304924 - 10/12/2007 06:34 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: wfaulk]
Roger
carpal tunnel

Registered: 18/01/2000
Posts: 5640
Loc: London, UK
 Originally Posted By: wfaulk
There is none.


There is: it's in a <link> tag.
_________________________
-- roger

Top
#304926 - 10/12/2007 12:58 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: wfaulk]
mlord
carpal tunnel

Registered: 29/08/2000
Posts: 14351
Loc: Canada
 Originally Posted By: wfaulk
 Originally Posted By: FireFox31
The favicon.ico for the BBS is now some eight pointed white star.
There is none. Perhaps that's your browser's default icon?


No, that little favicon that's showing up now is *not* my browser's default. Verified locally.

Cheers

Top
#304927 - 10/12/2007 13:01 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: mlord]
mlord
carpal tunnel

Registered: 29/08/2000
Posts: 14351
Loc: Canada
 Quote:
Is there a favicon file at /ubbthreads/images/favicon.ico ??


Answering myself: yes, there is. But it's a lightbulb.

I wonder where the default little 8-pt star with the "u" in the middle is coming from ?


Edited by mlord (10/12/2007 13:03)

Top
#304928 - 10/12/2007 13:07 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: Roger]
mlord
carpal tunnel

Registered: 29/08/2000
Posts: 14351
Loc: Canada
 Originally Posted By: Roger
 Originally Posted By: wfaulk
There is none.


There is: it's in a <link> tag.


Brilliant: http://empegbbs.com/images/general/default/favicon.ico

Top
#304932 - 10/12/2007 13:54 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: Roger]
wfaulk
carpal tunnel

Registered: 25/12/2000
Posts: 16706
Loc: Raleigh, NC US
Oh, I see. It's in the theme and the theme I'm using doesn't seem to have one. Typical.
_________________________
Bitt Faulk

Top
#304950 - 10/12/2007 17:02 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: mlord]
music
addict

Registered: 25/06/2002
Posts: 456
 Originally Posted By: mlord


Didn't I just provide that exact same information about 4 posts back?

I guess you guys must have me on "ignore this user."

Top
#304953 - 10/12/2007 17:20 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: drakino]
tfabris
carpal tunnel

Registered: 20/12/1999
Posts: 31438
Loc: Seattle, WA
The thing I currently miss most about our old CSS theme is this:

When viewing messages in a flat mode thread, I didn't need to decipher the visual clutter and look for a tiny icon to determine whether a post is "new" or not. Instead, there was a subtle but clear color change in the post header for new posts. Much easier on the eyes.

I hope for a working version of our old style sheet. I wish I had the time to actually help work on it. Sorry.

On the good side, I like how wide posts don't mess up the width of all the other posts in the thread.
_________________________
Tony Fabris

Top
#304959 - 10/12/2007 18:07 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: tfabris]
wfaulk
carpal tunnel

Registered: 25/12/2000
Posts: 16706
Loc: Raleigh, NC US
I agree. It's hard to find the new posts now.

Unfortunately, that doesn't seem to be something that can be modified via CSS. On the index page, the threads with new posts have a different style than threads that do not. On the thread page, the new posts do not seem to have a different style associated with them.

There is supposed to be support for modifying the HTML template in this version of the software. I think that would have to be utilized to make this happen. Unfortunately, I don't know enough about the software to say for sure that even that can help.
_________________________
Bitt Faulk

Top
#304966 - 10/12/2007 20:18 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: wfaulk]
drakino
carpal tunnel

Registered: 08/06/1999
Posts: 7868
Loc: Seattle, WA
The good news is that if anything becomes too painful to change here, we are a paying customer, and 7.3 is in active development. The UBB folks seem pretty receptive to feedback and suggestions, so I will be collecting things to go to them with, like the new indicator.
_________________________
Tom

Top
#304978 - 11/12/2007 01:06 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: drakino]
gbeer
carpal tunnel

Registered: 17/12/2000
Posts: 2665
Loc: Manteca, California
As a stopgap maybe this icon can be stretched to make it more visible.
_________________________
Glenn

Top
#304981 - 11/12/2007 01:16 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: gbeer]
tfabris
carpal tunnel

Registered: 20/12/1999
Posts: 31438
Loc: Seattle, WA
Naw, I'm looking for LESS visual clutter, not more.
_________________________
Tony Fabris

Top
#304994 - 11/12/2007 03:39 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: tfabris]
music
addict

Registered: 25/06/2002
Posts: 456

I think the URL transmogrifier is toast.
Just noticed that in the thread "Re: Help with Soup Playlist"
there was post from last year with this link in it:
http://empegbbs.com/ubbthreads/showthreaded.php/Cat/0/Number/168801/an//page/0/vc/1

Links like that appear not to work any more....

Top
#305008 - 11/12/2007 09:55 Re: Boards version 7 bug/issues thread [Re: tfabris]
Roger
carpal tunnel

Registered: 18/01/2000
Posts: 5640
Loc: London, UK
I'm missing the 'Skip to New Post' link at the top of the first post (in flat mode). Internet Explorer almost always ignores # anchor refs when you Shift+Click on a link (and I usually do).
_________________________
-- roger

Top
Page 2 of 5 < 1 2 3 4 5 >